Swat, idrott och praktik

Hejsan! Sitter på mustan och skriver medan Fanny pratar med mig : )
Jag har ett svullet ben efter en våldsam lek på idrotten i skolan plus att jag har varit audition idag i skolan till en grupp som är typ som New Directions i Glee. Det gickl faktiskt bra! AWSOME! Hoppas att jag kommer med men det var 25 sökande och det är bara åtta som kommer med. Håll tummarna för mig!

xoxo Ollie

Fotografering med Christian

Idag har jag stylat Christian och sedan tog Sofia jättefina bilder på honom. Jag råkade hamna framför kameran också xD Kolla Sofias blogg: Sofiawahlby.blogg.se





Och här är lite bilder tagna i Stockholm för några månader sedan



xoxo Ollie

Sambo


Sofia Wählby                                          Ollie

xoxo Ollie

Höst, hu, Helsingborg

Sitter i Lägenheten i Båstad efter en en oväntad start på helgen. Det första som slagit mig är att det har börjat bli sjukt kallt! Jag känner inte alls för en kall vinter med tjocka kläder. Hursomhelst, igår var det tänkt att jag skulle sitta själv i lägenheten och uggla men icke. Jag och Sofia fick åka med Karin till Helsingborg så vi hälsade på Sofias familj. Hennes mamma fyllde år så det blev helt plötsligt släktkalas. Jag och Sofia hade fettigt hår och lite smuttsiga kläder och det kändes lite som om man borde ha klätt upp sig. Men det var mysigt! Efter att Sofias släkt hade gått badade hon och jag Jaccuzi vilket var sjukt skönt.

Idag har jag diskat, tvättat och städat ur lite av våra skåp! Duktiga jag

xoxo Ollie

1 2 3 Schtunk

Igår var det en sjukt bra dag! En av höjdpunkterna var att Josefine från 1 2 3 Schtunk höll en workshop med min klass. Det var sjukt kul att få lära sig om Comedia dell arte och clownteknik! Jag tror aldrig vi har skrattat så mycket i min klass på en lektion någonsin. Det var skrattretande att se min klass stå med uppspärrade ögon och säga: Tack så mycket! varje gång någon skrattade.

Den andra höjdpunkten var att få se 1 2 3 Schtunks uppsättning: Hamlet, som det kan vara, eller inte vara. Skrattade så mycket att jag nästan fick problem med att andas!

xoxo Ollie

Auschwitz

"The one who does not learn history is bound to experience it yet again"

Oavsett hur mycket vi läser och försöker återuppleva den situation som våra förfäder befann sig i går det aldrig att helt förstå deras liv. I Auschwitz där människor inte bara mördades för sina "avvikelser" eller sin identitet skapades även ett eget samhälle där alla handlingar gjordes av individen för dess egen vinnings skull. SS-männen skulle aldrig ge dem någonting. Därför var fångarna antingen tvingade att offra alla sina hämningar för ett djuriskt beteende eller dö av svält.

Vem var Hitler och hans ideologi att bestämma vem som ska få leva eller inte? Vilken rätt har vi som människor i dagens samhälle att nedvärdera en person för hans eller hennes tro och utseende? Svaret är ingen.

Läs citatet ovan. Dess otroliga värde fick mig att tänka på vad vi människor faktiskt är kapabla till. Likaväl som vi hatar oss själva för det grymma i vad nazisterna gjorde, lika mycket måste vi en dag komma att älska oss själva för det otroliga vi skapat. Vi måste erinra oss historiens snedsteg och berömma oss för vad som har blivit så bra. Om det finns någonting som jag vet efter att ha sett och rört vid historien är det att vi inte bara begår misstagen, utan förhoppningsvis också lär oss någonting av dem. Individen är stark, men när vi samarbetar är vi oövervinnliga.

-Gustav Solsjö

 

Skrivet av en kompis till mig och jag blev stolt när jag lästa det!

xoxo Ollie


SideShow


Undra vad Olivia gjorde i helgen......
JO jag var på EUROPA-PREMIÄR på musikalen Side Show! Jag har jobbat där hela helgen och måste säga att jag är otroligt stolt över hela ensambeln! Det är nog det bästa jag någonsin sett! Helt klart värt att se!

Side Show bygger på den sanna historien om de siamesiska tvillingarna Daisy och Violet Hiltons liv och deras strävan efter berömmelse och det som vi alla söker - kärlek. Det är en vacker, intensivt förväntansfull och vemodig berättelse om två systrar som vill bli älskade och accepterade för den de är.

Kolla på hemsidan: http://www.sideshowsweden.se/

Inte övertygad än? Kolla på en liten intervju+ smakprov här: http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/halland?videoId=1.1851427

xoxo
Ollie

Plugga och åter plugga

Idag har jag:
*Gått i skolan tills 13.20 (dock stannade jag och satte ihop en dans tillsammans med Elin L och Shirley)
*Varit hos Fanny och jobbat med vår "misshandlad fru"- scen
*Pluggat Religion (går sjukt dåligt!)

Dagen har faktiskt varit bra bortsätt att islam-pluggandet går kasst!

Imorgon blir det till att ha spa dag med treorna love it <3

xoxo Ollie

Åh musik!

Jag älskar Anthony and the Johnsons och när Linnea Henriksson sjung deras låt
Hope there is someone på idol blev jag lycklig!

Höst


Ny bild på mig tagen av mig

It's October again
Leaves are comin' down
One more year's come and gone
And nothing's changed at all
Wasn't I supposed to be someone
Who can face the things that I've been runnin' from

Let me feel
I don't care if I break down
Let me fall
Even if I hit the ground
And if I
Cry a little
Die a little
At least I know I lived
Just a little

I become much too good
At being invincible
I'm an expert
At play at safe and keep it cool
But I swear
This isn't who I meant to be
I refuse to let my life
Roll all over me

Let me feel
I don't care if I break down
Let me fall

Even if I hit the ground
And if I
Cry a little
Die a little
At least I know I lived
Just a little

I wanna be somebody
I, I wanna be somebody
I wanna be somebody
I, I wanna be Somebody

It's October again
Leaves are comin' down
One more year's come and gone
And nothing's changed at all...

Känner höst-deppen komma dock måste jag säga att höst-pepp finns där lite av också haha.

Att se fram emot i höst:
*Praktik i Malmö (bo 4 veckor hos min älskade bror <3)
*London på höstlovet!

Nackdelar med i Höst:
*Att gå i skolan betyder att man måste plugga
*Det är redan kallt, bläää
*jag måste hitta en praktikplats
*REGN!

xoxo Ollie

Vad har egentligen hänt i världen?

Jag satt och speckulerade med Eve (jag satt och pratade medan Eve lyssnade alltså), tänk hur mycket vi har upplevt, hur många stora händelser vi har varit med om. Ingens liv har egentligen varit tråkigt för vi har varit med om värdsliga saker tex:

Estonia 1994

Sjukt hemsk händelse som jag inte minns eftersom jag var ett år gammal.

World Traid Center 2001

Minns precis allt. Minns hur jag satt och kollade på Tv och hur jag tyckte så synd om de som dog och deras familjer. Var inte särskilt gammal när det hände det heller

Tsunamin 2004

Ytterligare en fruktansvär händelse! Många svenskar var inblandad!

Lady Gaga 2008

Detta fenomen. Älskar henne såklart och känner mig stolt över att jag kommer kunna berätta för mina barn om att jag minns när Lady gaga blev stor.

Michael Jackson 2009

Jag minns att jag hade sovit hos min kompis Sannie och hur hon bara sa: Michael är död. Jag trodde inte på henne för hon satte på MTV och de bara spelade låtar av honom. Jag minns att jag kände mig tom, eftersom jag alltid beundrat hans musik var det en konstig känsla att han inte längre fanns.

Skogsbränderna i Australien 2009

Inte jätteuppmärksammat men sjukt obehagligt.

Vad jag egentligen försöker säga med detta inlägg är att jag är sjukt fasinerad ( Hur stavar man det egentligen?) av vad vi människor egentligen upplev stort som smått.

xoxo Ollie

ps. jag ska tänka på alla de som har drabbats av dessa händelser. ds

We can be heros just for one night!

hmm... det är något som händer idag... vad kan det vara? Kan det vara Emmas och Karins AWSOME Superhjälte-part? JA DET ÄR DET!


Totally Awsome! Håller på att leta namn till min karaktär : )

RSS 2.0