Måste sluta titta på Top Model!

Tydligen gick jag i sömnen i natt. hahaha. Runt kl 1 i natt satt min sambo Sofia nere i soffan och då kom jag dit.

Olivia: Var är alla de andra?
Jag: Vilka andra?
Olivia: Är det bara du och jag här?
Jag: Ja, det är bara du och jag här.
Olivia: Men det var ju tre andra som skulle vara med på photo-shooten. Var är de?
Jag: Ehm... De ringde och sa att de inte kunde komma. Hur mår du gumman?
Olivia: Vad tror du? Jag vaknade för typ en minut sen... *MUMMEL-MUMMEL*
Jag: Okej... Du kanske ska gå upp och lägga dig igen?
Olivia: Okej.

Sofia Wählby

Sminkade Sofia igår för att det är kul :) Vi ska nog börja sammarbeta inför hennes fotojobb. Jag ska styla och hon fotar! I'm so excited!

SofiaWahlby.blogg.se

Dissa&hissa-listan v34

Veckan lista är filmer.

dissa:
1. Dracula 3000


Önskar att jag läse på baksidan innan jag hyrde denna film.
SÅ SJUK DÅLIG! Vampyrer i rymden, kill me!

2.High School Musical


VARFÖR DISNEY, VARFÖR?
Döda den lilla värdighet musikaler har i samhället.

3. Room 6


Hyrde lite filmer tillsammans med en kompis Halloween 2009 och fick med denna filmen.
Undrar fortfarande vad den egentligen handlar om. Skit I say SKIT!

Hissa:

1. En långvarig förlovning


Åhhh! Älskar denna film! Audrey Tautou gift dig med mig!

2. Adam


Älska! Fin som fååå är denna underbara film om Asbergers

3.StarWars


Få filmer får mig att tänka tillbaka på min barndom som dessa! Underbara!


Hur rätt har inte jag på en skala!

Med en liten blick

Vår lärare sa att kanske man ångrar sig när man är gammal att man bråkade med en vän och aldrig löste det. Jag såg på dig och du såg på mig och jag fick nästan hopp. Undra om det kommer vara du och jag om 50 år.

Ola 30 år!

Den 19 augusti fyllde min broder 30 år gammal och det firade vi i helgen med en megaawsomefest. Det var kul! Dock slutade kvällen med att jag fick ta hand om en spyende 28 åring menmen. Vi så på booka shade på malmöfestivalen också :D

Bror min, svar ja han är faktiskt 30


min syster vart däääär :D


några partypinglor från Danmark vart dääär


Igenom mina ögon

Hittade en gammal historia som jag skrev för några år sedan i samband med en novelltävling. Jag skickade dock aldrig in den. Här kommer en liten del av den

Igenom mina ögon
Döden bara är en andra chans till att vara med om ett äventyr.

Hur ska man berätta för sina vänner, bekanta och familj att man är döende? Jag har aldrig förberett mig och nu står jag här och undrar vad ska jag säga? ” Jag ska dö men det är ingen fara med mig!” Hur många skulle tro på mig när jag säger att det inte är någon fara? Jag trodde att jag skulle börja gråta och skrika om jag fick beskedet om att jag skulle dö men det gjorde jag inte, det var som om jag visste redan innan. Jag har en sjukdom som kallas cancer, en sort som kallas blodcancer eller leukemi. Jag visste redan innan jag fick beskedet att jag var sjuk, att jag hade cancer, det fanns inga tvivel. Jag blev inte speciellt ledsen utan bara rädd, jag hade ju ingen aning om jag aldrig någonsin skulle få uppleva det som andra i min ålder skulle få uppleva. Jag visste inte om  jag inte skulle kunna gifta mig, få barn osv. Som sagt blev jag inte förvånad över att jag var sjuk. Den person som tog det hårdast var nog min syster. Hon kan fortfarande inte se mig ögonen. Min familj och jag försöker leva ett så normalt liv som det är möjligt. Ingen i min skola förutom lärarna visste något om min sjukdom, de skulle bara dalta med mig om de visste och det skulle jag inte stå ut med. Jag går i skolan så mycket som jag kan, är med kompisar som en vanlig tonåring men jag är ingen vanligt tonårig, jag är en tjej som vet att hon inte har mer än två år kvar att leva.

”Ella!” Det var min mamma som skrek på mig nerifrån nedersta trappsteget. Hon hade lovat att köra mig till skolan idag. Jag hade en ganska bra dag men mitt smink hade börjat att ta slut så jag var tvungen att köpa mer så att ingen skulle se hur blek jag var. Mina föräldrar hade klarat doktorns besked ganska bra faktiskt, de visade inte hur desperata de var men min syster talade inte med mig. Jag tyckte att det kändes hemskt att min tvillingsyster inte längre kunde tala med mig, hon var nog lika rädd som jag fast  hon hatade nog mig också för att jag skulle lämna henne ensam kvar där. Jag och Anna hade alltid varit som ler och långhalm men inte längre. Jag kände inte min syster längre, det var som om ett stort hål hade växt mellan oss, cancer.
” Ella, kom nu!” Jag suckade och gick ner för trappan, min mamma såg oroligt på mig.
” Är du säker på att du orkar?” Jag gav henne en arg blick.
” Dalta inte med mig!”
” Jaja, har du medicinen med dig?” Jag gav min mamma ännu en sur blick och gick ut och satte mig i bilen med henne. Jag hatade henne när hon gjorde så, hon behandlade mig som om jag var tio år och inte sexton. Det är nog därför Anna ofta sa att mamma favoriserade mig bara för att jag var sjuk. Det var på sätt och vis sant, min mamma behandlade mig annorlunda jämfört med vad hon gjorde innan jag blev sjuk men jag orkade inte bry mig om det. Jag orkade nästan ingenting längre, jag orkade inte bry mig om mina vänner eller de var mina vänner innan min sjukdom nu vet jag inte vad de är. Jag såg dem genom nya ögon, genom ögonen på en som vet att hon ska dö. Det var som om ett grått filter är framför mina ögon, hela värden var som en svartvit film. Jag såg ut genom fönstret på min mammas smutsiga Volvo, jag kunde skymta skolan nu. Det var en gul tråkig byggnad med ointresserade elever, jag visste att detta kanske är sista veckan jag gick där sedan var det kanske slut på allt. Jag steg ut ur bilen utan att säga hej då till min mamma, ganska oklokt när jag visste att jag kunde dö när som helst och gick in i skolan.

Vad tycks? För att ha varit 13 när jag skrev denna är den ganska bra

Shall I Compare Thee to a Summer's Day

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:

Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimmed,
And every fair from fair sometime declines,
By chance, or natures changing course untrimmed;

But thy eternal summer shall not fade,
Nor lose possession of that fair thou ow'st,
Nor shall death brag thou wand'rest in his shade,
When in eternal lines to time thou grow'st;

So long as men can breathe, or eyes can see,
So long lives this, and this gives life to thee.

 

Det var bättre förr


Favoritoutfit


Detta är min favvooutfit atm.
Vad gillar ni för kläder?

Dissa&hissa-listan v33


Veckans diss: Fashionfail


1.

Fashionfail-sparkdräkt.
FULTFULTFULT behöver jag säga mer?

2.

Uggs
Det må vara bekvämt men det är inte fint!

3.

Kilklackar
Inte så himla fult men fortfarande ett nej för mig.


Veckan hiss:
1.

Puffärmade kläder
Ett big YES ifrån mig! De flesta versioner är superliga!

2.

Midjekjolar
Egentligen borde midjekjolar vara på plats ett tillsammans med puffärmade kläder menmen. I LOVE IT!

3.

Halsband (H&M)
Köpte detta häromdagen och älskar det så det får vara med på listan. Pretty yees!


Puss på första Dissa&hissa-listan

Skolstart


Fotograf: Sofia Wählby SofiaWahlby.blogg.se

Idag var första dagen i skolan då :) Vi hade musikaldag och fick träffa de nya ettorna vilket var sjukt kul!
Vi började dagen i Våxtorp med att göra en ganska seg lek men sedan dansade vi ett tag. Vi blev indelade i grupper och så fick vi forsätta på en korrigrafi haha det gick som det gick. Vi gjorde massa leka som ni nog inte orkar läsa om så jag skiter i att skriva ner det hehe. Hela dagen var fiiin speciellt eftersom Christian har börjat i musikal ett och är fiiiin! Imorgon börjar vi med lektioner men det kommer nog bli bra ^^

när börjar ni i skolan och hur känner ni för det?
xoxo Ollie

Vart är världen påväg?



Tag en liter sparkdräkt och blanda med en halv liter färger som inte passar ihop. Stoppa i den i en maskin som gör att folk över 70 cm kan få på sig den och wallla du har fått en en skitful outfit.

Man blir ju mörkrädd!

100816



Det är dag 3 på Karstorpsvägen. Maten är okej, läget underbart, sambo= FUCKINGAWSOMEMEGAHOTTSUPERLIGA.
Idag har satt upp massa bilder så de täcker upp en hel vägg och det är fiiiiint. Efter det hälsade vi på i Fi(Sofie går i samma klass som Sofia som är min sambo om nu inte har hängt med) i hennes lägenhet, den var väldigt mysig dock liten :). Efter en kopp kaffe och ett snabbt hej till Gustav som bor mitt emot drog vi hem till Frida, Elin och Anna. De hade också en jättefin lägenhet och där satt Filip och Felix. Vi rökte lite vattenpipa och blåse såpbubblor hehe. De skulle käka mat så jag och Sofia drog hem igen. Nu har vi städat och fixa in alla våra saker och nu ska Otto komma hit :D

Ny Lägenhet!

Det känns så skönt att vakna upp i min nya lägenhet och sätta sig framför tvn och äta frukost tillsammans med Sofia! Jag älskar lägenheten som är så himla fin! Wiho!

Ifrån Vessigebro till Stockholm

Idag började med att jag steg kl 05.00 på morgonen för att jag och min bror fått för sig att åka till Stockholm för att hälsa på min morbror, hans fru och min ena kusin Isabell. Jag har inte träffat dem på X antal år så det var verkligen på tiden! Eftersom min mor bor i en sådan håla (vessigebro) var jag tvungen att åka till Göteborg för att byta tåg till Stockholm men det gick bra. Jag insåg på centralen i Göteborg att kaffe skulle sitta fint och gick till ecspresso house för att köpa lite. Kille som stod i kassan frågade mig om jag inte skulle ha en extra stark och jag tog det som ett tecken att jag såg sliten ut haha. När jag sedan fick en extraextra stark kaffe pluss en banan visste jag inte om jag skulle bli rörd över killens givmildhet eller förolämpad för han måste tyckt jag såg förjävlig ut haha.

Resan mellan Göteborg och Stockholm var inte särskilt trevlig förutom att jag blev smått förtjust när konduktören läste av min mobil-biljett med sin apparat. Det är ganska sjukt att man kan göra det när man tänker efter. Tåget skakade något fruktansvärt hela resan vilket resulterade till en spyfärdig Ollie. Trots min åksjuka löste jag tre korsord och fyra sudoku. Visserligen igenom att kolla fasit titt som tätt.

Väl framme i Stockholm väntade jag en timme på att min brors tåg skulle komma ifrån malmö och den timmen var mest en dimma av illamående och högljudda turister. Min morbro kom och hämtade mig och min bror när han kommit fram och vi gav oss iväg till Bromma där min morbror har ett hus. Jag trodde att det skulle vara lite konstig stämning men det är avslappnat. känns som om vi brukar bo här. SKÖNT!




xoxo Ollie

Sanningsdan

Allt bara stämmer så bra.



Är du klar att gå ner på stan?
Jag är klar att gå ner på stan.
Är du klar att möta sanningsdan?
Som har byggts upp under så lång tid.
Falling down efter hela mitt liv
Vi går ner på stan

Hej gammal klasskamrat till mig,
nej jag vill inte gå på återträff och återträffa dig!

Och sen en gammal tjej som är gift och har barn nu,
det var aldrig jag det var du,
nej vi passade aldrig ihop
För du passar inte ihop med nån
,
vi går ner på stan

Ner för backen
Över torget
Finkammen efter alla som gjort dig ont
Jesus sa: vänd andra kinden
Vända kinder är det enda som jag gjort
vi går ner på stan


Hej du försvann en dag gammla vän
Du fick en kille och ringde aldrig igen
Förutom när han jobbar då kan det va fint
Att ha middag bara tjejer dricka vin
Prata om hur jobbigt det är och så,
när två Hydman Vallien-glas går sönder på sommarstället
Åååh!
Vi går ner på stan


Ner för backen
Över torget
åh, jag älskar, älskar den här stan
Rak i ryggen
Drick champagnen
Flanera över cykelvägen på sanningsdan
på sanningsdan

Hej chefen du har rätt jag borde vara glad
för jag får ryggbråck och 80 öre per dag
och till julen får vi pennor med företagslogga på
Håll min jacka Tintin när jag börjar slå
Djupa andetag så kan vi gå
Vi går ner på stan


Ner för backen
Över torget
Finkammen efter alla som gjort dig ont
Jesus sa: vänd andra kinden
vända kinder är det enda som jag gjort
Ner för backen
Över torget
åh, jag älskar, älskar den här stan
Rak i ryggen
Drick champagnen
Flanera över cykelvägen på sannings, sannings, sannings, sanningsdan

Simon Lockström.

Snyggaste, finaste och bästa kille någonsin! Tack för att du finns





Alla foton är tagna av mig :)

RSS 2.0